Elektrisch roken, een verademing

e smokingNiemand kan het zijn ontgaan, traditioneel roken brengt enorme gezondheidsrisico’s met zich mee. Grote koppen op sigarettenpakjes schreeuwen je toe dat je deze pakjes vooral links moet laten liggen. Voor wie toch graag een sigaret tussen de lippen steekt is er gelukkig een alternatief: je kunt elektrisch gaan roken. Hoe werkt dat eigenlijk?

Een stukje geschiedenis
De historie van de moderne elektrische sigaret gaat terug op de Chinese apotheker Hon Lik. In 2003 bedacht Hon Lik een procedé waarbij de roker geen verbrandingsgassen meer inademt, maar in plaats daarvan een damp, waarin de door de roker gewenste stoffen zitten. Een jaar later was de eerste fabriek van elektrische sigaretten een feit en vanaf dat moment is het snel gegaan. Tegenwoordig bestaan er vele leveranciers van elektrische sigaretten en de toebehoren. Op esigaretonline.nl zie je een mooi overzicht van de mogelijkheden.

Hoe werkt het?
In de elektrische sigaret zit een batterij, die vermogen levert aan een verdamper. De verdamper zet vloeistof in een ampul of cartridge om in een damp die kan worden geïnhaleerd. De vloeistof kan diverse geur- en smaakstoffen bevatten en ook een bepaalde hoeveelheid nicotine. Zo heb je ampullen waar veel, weinig of helemaal geen nicotine aan is toegevoegd. De verschillende smaken maken een rokerservaring mogelijk die met traditionele sigaretten niet te halen is. Zo heb je naast de tabakssmaken ook de keuze uit koffie, mokka, druiven en nog veel meer. Wil je weten wat er zoal mogelijk is? Kijk eens op esigaretonline.nl.